Boudewijn Poldermans

Vice Chairman at Netherlands China Business Council

About Boudewijn Poldermans

Boudewijn Poldermans houdt zich als sinoloog al 40 jaar bezig met het adviseren en begeleiden van bedrijven in de Chinese markt en het informeren over de economische ontwikkelingen in China. Regelmatig is Boudewijn te horen of te zien bij Nederlandse en buitenlandse radio-en televisieprogramma’s. Ook kranten en tijdschriften maken graag gebruik van zijn commentaar en analyses.

Boudewijn geeft antwoorden op klantvragen als: Hoe kan ons bedrijf in de steeds complexer wordende Chinese markt nog succesvol blijven? Op welke punten moeten wij onze strategie aanpassen? Ik heb een zakelijk geschil met mijn Chinese leverancier. Hoe kan ik die het beste oplossen?

Door zijn academische achtergrond en zijn kennis van de Chinese taal en het zakenklimaat in combinatie met praktische ervaring, is hij buitengewoon goed in staat om naast multinationals ook veel MKB-bedrijven, overheden en kennisinstellingen te adviseren en assisteren.

Achtergrond Boudewijn Poldermans

Boudewijn studeerde Chinese en Japanse talen en culturen aan de universiteiten van Oxford, Leiden, Fu Jen Universiteit (Taiwan) en Gent aangevuld met bedrijfskundige opleidingen aan INSEAD. Hij was de eerste Nederlandse zakenman die permanent woonde en werkte in China en heeft de wederopkomst van China en de daarbij behorende snelle economische ontwikkelingen meegemaakt.

Boudewijn heeft meer dan 40 jaar multinationals, MKB bedrijven, scale-ups en overheden geadviseerd en begeleid bij hun markt entree, het opzetten en uitbreiden van joint ventures of 100% buitenlandse bedrijven in de Chinese markt. Daarnaast heeft hij namens klanten van advocatenkantoren hun problemen en claims buitengerechtelijk succesvol onderhandeld en opgelost.

Media

Boudwijn nam drie delen van de zakelijke cursus ‘Zakendoen in China’ voor zijn rekening. en leverde een bijdrage aan het boekwerk ‘Jodendom in China’ naar aanleiding van een congres in Antwerpen over datzelfde onderwerp.

Ook was hij betrokken als adviseur bij de documentaire ‘Escape to the Rising Sun’ van Diane Perelsztejn. Voor de tentoonstelling ‘Kunstschatten uit China, nieuwe archeologische vondsten (5000 v. Chr. tot 900 na Chr.) uit de Volksrepubliek China’ werkte hij mee aan de samenstelling van de catalogus.